Världens bästa seglingsområde

Kristallklart vatten, tusentals öar, släta klippor och många soltimmar.

Bohuslän upplevs bäst från ett båtdäck

Lycka kan vara att vakna ombord i en naturhamn, kasta sig i kristallklart vatten direkt från båten. Känna doften av nybryggt kaffe från byssan och plötsligt inse att man är i paradiset. Bohuslän är fortfarande en väl bevarad hemlighet för världens stora turistströmmar. Det skall vi vara glada för. 

Det småskurna landskapet med tusentals öar och smala sund är som designat för segling. Variationen är häpnadsväckande mellan innerskärgårdarnas grönska och det karga hällarna i ytterskärgården. Vidder av hav och orörd natur med rikt djur och fågelliv blandas med pittoreska välkomnande skärgårdssamhällen. Vi njuter av havsörn och ejder, blommande trift och ljung, fisk och skaldjur från ett hav som faktiskt blir friskare och friskare.

Namn som Vinga, Marstrand, Pater Noster, Skärhamn, Kärringön, Gullholmen, Smögen, Hållö, Fjällbacka, Kosteröarna och många, många fler väcker starka känslor hos många människor. Vi som ofta besöker dessa platser har fått Bohuslän som viktig livsluft. Du som kanske aldrig upplevt Bohuslän från ett båtdäck har enormt mycket att upptäcka och se fram emot. 

Varmt välkommen.

Norge & Danmark

På Atene räknar vi också Norge med sina fantastiska fjordar och fjäll samt Danmark med stränder och gemytliga pärlor som våra hemmavatten. Vi brukar varje år ha seglingar till våra grannländer. Läs i vårt seglingsprogram. Atene har ett grundmurat bra rykte i de flesta hamnar så vi är alltid välkomna.

Fotograf: Thomas Bergman

Tjörns stolthet

SVERIGES VACKRASTE SKUTA

Med sin klipperstäv, vackra rigg och låga överbyggnader anses hon av många vara just Sveriges vackraste seglande skuta. Den gamla damen som ursprungligen byggdes i Danmark 1909 är i ett mycket gott skick.